Spelbolag

På Malta finns de flesta spelbolagen som erbjuder spel mot svenska kunder. Den stora anledningen till att spelbolagen valt att etablera sig där är inte som svensk media brukar skriva om – att man vill undvika skatt – utan för att man kan få sina spellicenser därifrån. Man får anta att det är det lättaste landet att få en spellicens i hela Europa. Därmed inte sagt att det är en släpphänt licensiering. Maltas licens är förmodligen lika bra som de andra spellicenserna som man kan få. Det är svårt att kontrollera i och med att jag inte är en jurist och inte har de kunskaper som krävs för att utvärdera en spellicens kvalitet. Men man får väl tro att det är en bra licens och att det helt enkelt är mindre byråkratiskt att skaffa sig en maltesisk spellicens.

Spelbolag kan dock etablera sig i andra länder. Det spelar egentligen inte så jättestor roll var de är belägna så länge som spelbolaget ligger inom EU. Man brukar säga att de ska ha sin verksamhet till största del baserad inom den Europeiska Unionen. Om du spelar på ett spelbolag från en annan kontinent så kan du få seriösa problem med skatteverket. Detta eftersom de beskattar alla vinster som du vunnit på ett spelbolag som drivs huvudsakligen från ställen utanför EU.

Spelbolag som har allt

Ett spelbolag behöver inte erbjuda särskilt mycket för att kallas för ett spelbolag. Så länge bolaget erbjuder spel för pengar så är det enligt definition ett spelbolag. Men personligen föredrar jag spelbolag som har allt, dvs. de som har bingo, poker, sportsbetting och casino. Om man blir sugen på att dra från en spelavdelning till en annan så behöver man då inte byta spelbolag utan kan spela på ett och samma. Jag föredrar också att ha alla mina spelpengar på ett och samma ställe istället för att sprida ut dem på flera spelbolag.