Bingospel på nätet

De som inte är så initierade i bingo tror kanske att bingo bara är 75 nummer fördelat på tre rutor med 5 gånger 5 och FRI i mitten. Och visst, det är den klassiska mest spelade varianten i Sverige men världen över är variantbingo lika populärt. Denna 90-bollars-bingo kan även med fördel spelas på nätet. Men ytterligare bingospel finns att tillgå, speciellt på nätet där uppfinningsrikedomen är det enda som sätter gränser för hur ett bingospel kan vara. Dessa visar sig oftast i form av automatspel eller skraplotter.

Niklas 33 – trea trea

När man spelar på nätet behövs inga attiraljer som den tombola där bollarna snurrar, spelaren behöver ingen märkpenna och utropen behöver inte göras ljudligt. Även i bingohallarna bedrivs spelet numer mest elektroniskt. Den som vill återuppleva gamla tider kan kanske hitta dessa prylar om de används på någon bingokväll i idrottsföreningens regi. För det var så bingo började i Sverige en gång i iden. År 1961 kom den till landet men då hade bingo redan spelats i många decennier i exempelvis England och de andra brittiska öarna. Och icke att förglömma, i USA.

B-I-N-G-O = E-U

På nätet spelar vi mycket och gärna bingo. De som fått statligt tillstånd har dock inte så fina prispengar som de utlandsbaserade sajterna har. Trots att de är svenska, många av dem, måste de sända ut sina servrar från bland annat Gibraltar och Malta där myndigheterna utfärdar licenser. Och i och med att allt går rätt till enligt EU: S föreskrifter är det helt lagligt och vi svenskar är fria att spela vart vi vill, exempelvis hos (inklusive den bonus som erbjuds):

• Amor Bingo, 1 000 kronor bonus, 100 kronor gratis direkt, plus freespins på slots
• Aha Bingo ger 50 kronor gratis utan insättning plus dubbling när du sätter in 100 kronor
• Caliber Bingo: Direkt ges 50 kronor till ditt konto, samt presentkort på 100 kronor. Gratis skraplott och bingo varje dag
Ladbrokes, den kända och genuina engelska spelsajten, erbjuder att om du spelar för 100 kronor så får du 300 kronor helt fritt
• Utopia Bingo lämnar 100 kronor gratis direkt vid registrering